неділю, 28 серпня 2016 р.

Гулаг тріщав...

Сьогодні згадували бабусю. Пом'янули незлим тихим словом. І я вкотре прозрів від тієї кількості біди, що впала на голову нашого народу.
Коли читаєш це все в книгах - якось інакше сприймається..., не так гостро чіпляє, як тоді, коли всі ці історії стосуються ось просто твоєї бабці, яка сиділа і говорила перед тобою і яку ти обіймав.
В 5 її рочків, у 1931-му її родину розкуркулили совєти. Просто вигнали на вулицю, а батька і всіх його братів замели в Гулаг.
18 років куркулька жила де прийдеться.
18 довбаних років побивалась по хатам доки не одружилась!
Побивались мільйони, бо Гулаг тріщав від куркулів і зрадників. Це ж так просто - набрати людей і просто за ковш полови експлуатувати їх як собаку чи коня. Ляцький совок. Я другой такой страни нє знаю...
За цей час вона пережила кілька жахливих Голодоморів, сходила з глузду від смачної весняної лободи і калачиків, тотальні репресії і злидні. Тут можна вставити такі приклади, що волосся дибки стане і читати ви не зможете. Війна, в якій 15-річне дівча копало окопи для Червоної армії - на фоні голоду, божеволівших людей і дітей, знущань совєтів - здається легкою прогулянкою.
Коли повернувся батько за хтозна скільки років - йому сказали - маєш 24 години. Не виїдеш звідси, куркуль зековський - загремиш назад знов. І вільний чоловік з роботящими руками й головою поцьомкав рідню і пішов у чисте поле вольно дишать...
А помічали, що по селам кругом ростуть акації? Я весь час думав - для чого саджати акації? Який з них толк? Чи не краще якесь дерево плодове? І так же голодні були увесь час батьки?
А все просто - на плодові дерева були такі податки, що простіше їх було не тримати. Дешевше... А акацієву кашку можна було їсти!!! І кора у них товста і ситна...
А от курей треба було тримати, бо нікого не цікавить є в тебе кури чи ні, а яйця здай...
І все це, людоньки, я оповідаю Вам не про печерний вік до нашох ери, а про бабусю, яку ще рік тому обіймав, розумієте?...
А в час такого життя моєї бабці, що реально жила гірше собаки - у пендосов, якіх ані падєбят - всьо плоха було якраз:
Вже конвеєрне виробництво автомобілів, пральні машини, холодильники, радіоприймачі, фотоапарати...
На 1929-й рік США виробляли 44% промислової продукції капіталістичного світу, тобто більше, ніж Великобританія, Франція, Німеччина, Італія та Японія разом узяті.
Ех, такую страну прасралі...
Як же ж вас здихатись, рюзькемірци?

Немає коментарів:

Дописати коментар