неділю, 30 серпня 2015 р.

Про День Прапора, Незалежності і братерство.

Цьогоріч вражений кількістю святкової уваги дню Прапора і Незалежності. Та разом з тим щиро дивуюсь багатьом відомим блогерам з думкою, типу "после того как эти братья пошли на нас войной, значение украинского флага и независимости приобрело несколько новый смысл, мы по другому взглянули на наши символы и нашу Независимость...
Як можна говорити такі дурниці? Прапор, гімн, мова - вони
в усі віки для будь якои нації мають бути вищою цінністю, а не лише тоді, коли на нас напали. Коли вже напали - то часто вже й пізно пити Боржомі... Що з прапором стало такого за останні пару років, що ви раптом по іншому на нього споглянули?
Трясця, та якби ж Ви, бісові діти, цінували наші символи завжди,  то ніхто б їх і не паплюжив може?
Незалежність... - як можна на неї по іншому глянути? Тобто якщо господар дає їсти в будку, і не б'є тебе шваброю по спині,  то незалежність не така вже й цінна? А якщо б'є,  то лиш тоді ми "по другому посмотрели на свою независимость"?
Нда... Як таке не соромно писати взагалі? Совок таки ще вирубувати і вирубувати з наших колоніальних душонок не один рік.
Ну і знову про братів...  Як мене це трафить. Ну просто в кожному третьому пості про братів.
Люди, та візьміть трохи ж книги в руки і почитайте, нє? Ну чи хоч поганяйте тих мух, які б'ються в тій пустелі об внутрішні стінки черепної коробки, щоб вони Вам там не гадили...
На якому етапі москалі у вашому розумінні нам стали братами? Тоді, коли угро-фіни поцупили нашу назву, а жменьку русинів Сіверщини, що могли б називатись нашими братами, витравили ще в 16-му столітті?
Чи тоді коли вирізали Січ, в той час, як наші козаки за них же в  Туреччині воювали?
Чи  може тоді, коли впродовж 300-т років законодавчо і фізично забороняли і знищували на різних рівнях нашу мову? І зараз продовжують...
Чи тоді стали братами, коли викачували з нас безплатно всі наявні земні ресурси, а тепер нам продають втридорога свої(тобто цього разу якісь бурятські)...
Чи може вони стали для нас братами в збройних конфліктах між нами, яких, напевне за останні три сотні років набереться ледь не тисяча? Чи ви тупо не ф курсє, рєбят?
Може під час Першої Світової у якій імперія як завжди віддувалась українцями в основному, та Російської інтервенції в 1918-21-х коли знищено близько 9 млн наших - вони для Вас стали братами?
Чи може під час першого штучного голоду в 21-му, коли вмерло понад мільйон і про це ніхто й не згадує? Подумаєш - мільйон!
Чи може у 1929-му, коли працьовите населення просто взяли і депортували, назвавши куркулями з півтора мільйони українців, завізши на їх місце в готові теплі хати алкашню, яка сколька сєбя помніла, всєґда ґаваріла па русскі і по глибокій русскай традиції і не збирались вчити мову аборигенів, та й не могли за рівнем IQ. А інтеліґенцію навіть не вивозили, а тупо різали на місці, щоб нє разлагалі соціалістічєскоє общєство своїм інтелектом.
Чи в 33-му, коли вмерли в муках 10 млн українців, а решта стали душевними бездієвими каліками на все життя? Це тоді вони братами стали? Як можна казати таке навіть жартома?
Чи може стали братами за часи війни, коли вбито, депортовано, вивезено і посаджено хтозна скільки українців, але не менш ніж 10 млн?
І процес тривав увесь час, розумієте? Щороку, щомісяця. Це був такий ворог, що про це навіть говорили наші люди пошепки, або й мовчали.
Про шестидесятників чули?
Про Брежнєва і вирішальну русифікацію в 70-х чули?
Про Івасюка і тисяч таких як він, про Стуса вже навіть в 86-му якого Медведчук вже закатав в могилу чули чи ні?
Цей список можна розширювати безмежно... Просто безмежно.
Скажіть, в якому місті вони нам були брати? Коли Сталін знищив 2 чи 3 десятки мільйонів українців, він вирішив, що справа зроблема і назвав нас братами, поставивши пам'ятник Хмельницькому - типу 300 лєт дружбє народаф... Тоді?
І ВСЕ? І Вам було цього досить, щоб вже 70 років це мавпувати за ними? І в День Незалежності кожен 3-й патріотичний блогер допускав навіть сарказм про братерство?
Хороша штука соц мережі, але інколи до огиди страшно.

Немає коментарів:

Дописати коментар