середу, 26 серпня 2015 р.

Про "політичну" націю.

Спостерігаю, як потужно розвивається новий бренд - "політична нація".
Ось долучився вже до створення і Діма Чекалкін…
Пару цитат з допису: “В результате нынешней войны в Украине появилась политическая нация. Теперь уже не имеет значение твоя национальность и родной язык”.
Бачте як воно складається… тисячі років мало значення, а “теперь” Діма порішав все враз. Тепер вже не має…
Я власне був без ілюзій. Фейсбук - він як діагноз кожному з нас. Гляньте самі, коли в людини 99 дописів зі 100 - про неадекватну і пришиблену Росію, то такий специфічний дроч, дещо розповідає і про саму людину, а не лише про Росію.
“Сегодня «украинец» - это уже не национально-этническая категория, а ценностная” продовжує Дмітрій.
І схоже, це не розіграш(((. Тобто українці й раніше були не нацією, а категорією, виявляється ( точно як кремлебот сказав), а зараз це вже взагалі просто цінність якась, надбання.
Жесть. На емоціях навіть поки що не знаю що сказати... Печально це все, друзі. Дуже печально. Я вам скажу, що от такі удари, вони пострашніше будуть путлєровських. Коли в тебе летить ворожий кулак, але серце твоє сильне і здорове, як сталевий меч - ти витримаєш це і станеш лише сильніше. Та коли проблеми йдуть з середини, коли не витримує хворе серце…, то тобі й чхнути може бути фатально.
“На Запорожской Сечи вообще национальности не было: "В Бога веруешь?", "Верую", "А ну перекрестись" — вот и весь ритуал. И козаками могли быть все, начаная от евреев и турков, заканчивая поляками, русскими, если ты подчинаешь законам Сечи.”
Он як було виявляється… Вот и весь ритуал виявляється... Та тільки якщо ви згадуєте про козаків, то згадуйте ВСЕ! Весь устрій, спосіб життя, цінності. Ну хоча б, наприклад таке - право голосу, обирати старшину мали лише ті, хто володів і СПІЛКУВАВСЯ УКРАЇНСЬКОЮ! Хто не говорив - й голосу не мав.
Я вас прошу, глобалісти,  забудьте про козаків, гайдамаків, упівців і інших провідників... Не гордіться їхньою славою, вона не ваша, бо не за політичну націю вони боролись. Не ганьбіть батьківську славу, манкурти. Забудьте їх і не згадуйте всує, бо це не ваша історія, голубі міра, і не ваша батьківська слава. Ваші кумири це мікі-маус і вовк з ну пагаді… Забудьте про козаків, як і не знали про них рік тому…
Ви як яйце зозулі, що вилупилось в підкинутому гнізді. Обсираєте і просираєте свою культуру і цінності, обсираєте свою матір. Але робите точнісінько як вона. Вже під геть іншою личиною ви починаєте робити точнісінько те ж саме, що й ваша матір - вбивати Україну. Перетворювати її на щось інше. Лиш тільки не на нормальний народ. Ваша матір хотіла зробити з української нації - асимільоване стадо. А ви прийнялись робити з українців “политическую нацию как ценность”. Будь що, лиш би не українців.
Бачу, друзі, з такими темпами, ми скоро досягнемо нірвани і станемо найрозвинутішою “політичною нацією”, на зразок білорусів. Чи може треба готуватись краще до резервації? Так і назвемо її - галицькою? Та от тільки, коли ви знову засрете свій новорусскій мір своїми вічними траблами в голові, та покличете знов на майдан під кулі тих, хто готовий стояти до смерті за УКРАЇНУ, а не за якусь ценность, яка щойно вилупилась... - то будьте й готові до того, що лишитесь на самоті зі своїми проблемами. Як буряти, ескімоси, угри, мордва та сотня інших, вже ставших “политической нацией” народів.
Всі люди, хто допомагав нам в нашій боротьбі, поляки, вірмени, грузини, росіяни - всі вони наші брати. Але ми для них маємо бути - етнічною нацією так само, як вони є для нас. Не ганьбіть себе в їхніх же очах якоюсь політичною нацією!

Немає коментарів:

Дописати коментар