середу, 26 серпня 2015 р.

Як пройти до Тракайського Замку.

М. Тракай. Литва.
- Извините, не подскажите как проехать к Тракайскому замку?  - запитую у красивої, щасливої на вигляд молодої дівчини.
- sorry, I do not speak Russian. -відповіла вона. Здається вона вклала в цю фразу всю свою вічливість, приязність і навіть звабливість. ) Важко звикнути українцеві до такого - чемно і
привітно.
...І увесь мій життєпис на фейсбуці, всі мої роздуми на тему гордості і самобутності, всі мої переконання Вас і схиляння до любові рідного, вся патріотична поетична творчість взагалі всіх народів світу про свою землю - полетіла коту під хвіст.) Не коштують вони і слова з цього речення. Бо ніщо в світі більше так не переконує в думці - "хочеш жити на цій землі - вчи її мову". Ось вона, найкрутіша неперевершена зброя - мова. Бо створена Богом для нашого захисту.  Найдосконаліша, бездоганна, і водночас, найбезпечніша зброя. Всі європейці це розуміють і з нею живуть.  І жодна людська зброя і близько не стоїть біля неї, бо в цій божій зброї, від початку, закладений єдино вірний принцип захисту - запобігати проблемам, а не лікувати їх, коли проблеми вже стались. Запобігати появі системних, фундаментальних, цінністних проблем суспільства в принципі. І якщо нація відмовляється від цього Божого обладунку, складає цю найсильнішу зброю - далі вже ніякі Гради не врятують. Нація стає беззахисною. І тоді ти або мирна рабська колонія, або країна, яку роздирають дитячі протиріччя, і країна, яка не може зрушити з місця, бодай кудись. Бо тягнуть її власні діти в різні боки. І народ буде змушений принести великі жертви, і поливати вогнем власну ж землю заради очищення.
...
- okay. as a drive to Trakay Castle? - запитуючи це, я розтебнув куртку і поліз у внутрішню кишеню по буклетик з цим Замком, щоб їй показати. Коли вона побачила мою вишиванку, я зрозумів, що до цього спілкувався з відлюдькуватим байдужим скунсом. А справжня щирість - починається ось зараз.))
- ооо, Ukraine?
- yes.
- okay! - і далі пішла англо-російсько-литовська, цілком зрозуміла розповідь, як доїхати.)  А далі, як в кіно - я дякую українською, а вона будьласкає литовською.)
Чемно побувайкались і кожен пішов по своє.
Нас однозначно полюбили, і заповажали у світі. І нас вже не ототожнюють з москалями. :)
А ви - майдан пропав, майдан пропав...
Нічого собі пропав! Та ми нарешті народились, як нація! Якщо ви ще не наїлись, то це не означає, що майдан пропав.
Борітеся - поборете, Вам Бог помагає!

Немає коментарів:

Дописати коментар