вівторок, 25 серпня 2015 р.

Про унітаз на кістках козака.

Ми всі, притомні українці зараз вже трохи уявляємо що таке Голодомор, комуністи, і загалом совок. І маємо пам'ятати ці мільйони померших, знищених, вбитих, закатованих, та розпорошених по світу земляків. Та мабуть навіть найкращі знавці історії нашого краю всеодно не уявляють справжні масштаби трагедії, що принесли нам більшовики.
Кожного разу, коли стикаюсь з конкретною інфою - прозріваю заново.
Уявіть, лише до кінця 30-х, за півтора десятка років, лише на київщині із сотень храмів та церков
лишилось Д В А ......
Коли ми мерли, як мухи - москалі не дрімали. Всі храми були чи то зруйновані, чи то пущені на клуби відпочинку, чи столовки якісь, чи просто розібрані на цеглинки.
А я просто шукав інфу про славного українського полковника Семена Палія... І чи не все, що шукаєш обривається на совку... Не дивно, що ми такі безпам'ятні, та перетоптані немов кури. Не дивно, що нам все - какая разница.
А Добрий був вояка Палій... Клали хлопці яничарів під Віднем пачками, коли на прохання вічно стурбованої Європи козаки допомагали їй у боротьбі з Османською імперією. Ех, та як клали... Виринули нізвідки прямо посеред турецького табору... 2000 безстрашних вояків посеред 200 000- го війська, і давай товкти спантеличених. Така нагла, зухвала звитяжність не могла навіть в голову прийти ні туркам, ні європейцям... Тікали бідолаги, задравши поділ, аж перекидались. Хочеться розповісти, та сенс копіювати написане? ( Малик "Таємний посол", 4-а книга, наприклад). І нема кому оцінити "красоту ігри". Бо всі українці знають Суворова з Жуковим, та читають Пушкіна з Лермонтовим... А про своїх... А які безбашенні були діди наші. Якби ж Ви дітки цікавились власною історією, то й не казали б, що вам "наконец-то есть чем гордиться", киваючи на кіборгів.
Похований Семен був у Межигірському монастирі. Сотні років стояв монастир, сотні років була могила. Сотні нападів пережила наша земля, а сплюндрували все, як завжди москалі. Ні могили, ні монастиря.
Гарно виведена порода недолюдків, одначе...
А потім ще прийшов онучок недолюдків - шапкокрад Фьодорич і тупо збудував на кістках Палія свій унітаз.
В наглу на кістках Палія!
От і отримав від козака...

Немає коментарів:

Дописати коментар